top of page
Copia de DSC_5258.jpg

"En la meva música conviuen el lirisme aprés de la música de cinema (especialment l’italiana) i l’optimisme heretat dels ritmes de músiques llatines i mediterrànees. Les composicions són instrumentals i descriptives, estructurades com a petites històries".

 

(Jaume Tugores)

 

2000: comença el seu projecte en solitari com a Tugores a la ciutat de Barcelona. Toca al I Festival Folk de Córdoba i gira per Catalunya i Illes Balears.

 

2001: presentació a la sala Luz de Gas del primer disc "Anche lui è qui"; Festival Tradicionàrius de Barcelona, Cançons de la Mediterrània,  Mercat de Música Viva de Vic.

 

2002: gira per Madrid, Zaragoza, Donosti, Lugo, Pontevedra, Badajoz i Cáceres. Festival Isladencanta (Palma de Mallorca); Músiques del Món (València); Un Món de Músiques (Eivissa).

 

2003: presentació a l’Espai del segon treball discogràfic "El seu orient", dins del cicle Tradicionarius de Barcelona.

Concert de guitarra a Bremen (Alemanya).

Composa i interpreta la banda Sonora del curtmetratje "Nines".

Composa i interpreta la música de l'espectacle de dansa contemporània "Café solo" de Céline Curvers i Fré Werbrouk .

Festival de la Mercè a Barcelona,

Festival "Veladas Mediterráneas" a Córdoba, "Nuevas Músicas" de Caja Madrid, actuació a "La Casa Encendida" de Madrid, Festival "Encuentros de Culturas Mediterráneas Alamar" de Almeria, Festival Serenates Guitarrtístiques de Estellencs (Mallorca), Festival ArReus de Tarragona, Cicle "Nuevas Músicas de la Universidad de Málaga". Concert juntament amb Susheela Raman a Perpignan.

 

2004: Concerts a Berlín i Luxemburg. Presentació del seu videoclip "Una cançó que es diu cinema" a Madrid. Festival de guitarra de Hondarribia (Donosti). Presentació de l’espectacle "El seu orient imaginari" (concert amb imatges) al Saló de Cent de Barcelona. Festival Mosaique de Rouffiac. Mercat de Música Viva de Vic, Fira Mercartes de Sevilla; concerts a Córdoba i Madrid (sala Galileo Galilei)

 

""Em vaig proposar diverses fites el moment de néixer  Tugores. Primer, volia assolir un so característic, concretar una manera de fer música. Hi ha un continu diàleg entre tots els instruments del grup, tots ajuden a un moment o l’altre al desenvolupament de la melodia principal, que és l’ànima del tema, la idea que vull transmetre. Segon, definir al màxim el que pretén transmetre aquesta música. Aquesta música preten cobrir unes expectatives d’emoció que es creen quan s’introdueix o es presenta un tema musical, crear la mateixa sensació que he tengut de calidesa i complicitat, com quan he comprés  una pel·lícula, un llibre, o una història que m’han contat, real o fantàstica. Tercer, volia tractar en cada disc un tema  que m’ inspiràs música i descriure aquest tema en detalls en la composició que resultassin novedoses per a mi".

 

(Jaume Tugores)

 

2005: Concert amb imatges "el seu orient imaginari" al Cine Buñuel de Lanzarote. Presentació del tercer disc "Jantar com inspìraçâo" a l’Espai de Barcelona i a la sala Galileo Galilei de Madrid. Festival Cruïlla de Cultures de Mataró. Enregistrament de les guitarres de la banda sonora de la pel·lícula "El Destino" del director argentí Miguel Pereira.

 

2006: Festival de músiques del món Interparla (Madrid). Cicle de Folk al centre cultural La Villa de Madrid fent de teloners de Joan Bibiloni. Concerts al FolkSegovia, Asturies, Andorra i Brussel·les.

Presentació a l'fnac de Madrid del seu segon videoclip "La metà desiderata".

 

2007: Cicle Músiques A prop a La Pedrera (Barcelona), Cicle La música, patrimoni de tots (Palma de Mallorca). Enregistrament del quart CD, "Imatges de Knopfler". Concerts amb projeccions de l'espectacle "Imatges de Knopfler"  per Catalunya (Festival de la Mediterrània de Manresa), Barakaldo (Bilbao).

 

2008: Presentació del CD "Imatges de Knopfler" a Mallorca (Teatre del mar) i Menorca (Biblioteca de Alaior) i segueix la gira a Catalunya i Andorra.

 

2009: Concerts de "Imatges de Knopfler" a Barcelona, Girona, Banyoles i Menorca; també participa per tercera vegada al Mercat de música viva de Vic, tocant aquest disc de versions al Casino de Vic. Festival de jazz de Lugo. Auditori Cajamadrid d'Aranjuez i centre cultural de Navacerrada. Enregistrament del seu cinquè disc "Nou llocs per a un nòmada". Comença la col·laboració amb els titellaires Olga Olveira i Juvenal Salcedo. Presentació del projecte de música i teatre d'ombres "Nou llocs per a un nòmada" a Mallorca (teatre del mar);

 

2010: Concerts a Barcelona, Festival internacional de titelles de Lleida i València amb el seu disc "Nou llocs per a un nòmada". Torna a viure a Palma.

2011: composa i enregistra la música de diversos documentals:

     -"Mar i terra" de La perifèrica produccions

     -"D'una illa hom no en pot fugir" de La perifèrica produccions

     -"Mestre Toni" de La Rulot

Participa al Festival internacional de teresetes amb el seu espectacle de música i teatre d'ombres "Nou llocs per a un nòmada"

 

Arranja, coprodueix i enregistra les guitarres del primer cd de la cantautora Arantxa Andreu, "Hilando Sueños". Fa alguns concerts com a guitarrista del cantautor Marcel Cranc. Produeix, arranja i enregistra el disc debut de la cantant Tina Manresa, "El camí d'una illa".

 

2012: composa i enregistra la música del documental "La ciutat esvaïda" de la perifèrica produccions. Presenta el seu nou format de Tugores a trio (saxo, cello i guitarra) fent música de pel·lícules a Cançons de la Mediterrànea.

 

2013: publica el seu sisè cd: "Morricone, Rota, Piovani"

 

2014: realitza nombrosos concerts del cd "Morricone, Rota, Piovani" per Balears i alguns a Catalunya. Composa i enregistra la música per a l'espectacle de teatre d'ombres "El flautista d'Hamelin" de la Cia. Olveira/Salcedo.

 

2015: El cd "Morricone, Rota, Piovani" és editat i distribuit per tota Àsia.

Participa a la fira Sea Music de Balears amb molt d'èxit entre els programadors. L'estiu d'aquest mateix any realitzen una sèrie d'importants concerts a Bordeus, Barcelona i Girona.

Inaugura amb un duet juntament amb Jaume Compte el festival Folk you de Palma, col·laborant amb grans noms del folk anglès com ara Martin Simpson o Nancy Kerr.

Composa i enregistra la música del documental "El bisbe, l'arquitecte i el baldaquí" estrenant la seva obra a la Catedral de Palma.

 

2016: Enregistra i edita el seu setè cd "60's Film Music", dedicat a bandes sonores dels anys seixanta com Zorba, Charada, James Bond, Lawrence of Arabia...Composa i enregistra la música per a l'espectacle de teatre d'ombres "Ubuntú" de la Cia. Olveira/Salcedo. Composa i enregistra la música del documental "Barbaflorida" sobre Ramon Llull.

 

2017: Concerts a Balears i Catalunya amb el seu disc "60's Film Music". Composa i grava la música del documental "Midoniu".

 

2018: Concerts didàctics a escoles amb el seu projecte "Viatge amb una guitarra" que vol donar a conèixer la música i aspectes culturals d'alguns llocs del Mediterrani. Concerts de Tugores a Menorca, Mallorca, Valencia i Burdeus. Composa i enregistra la música del documental "De capraria a Cabrera".

 

2019: Concerts a Mallorca i Catalunya.

 

2020: Composició i enregistrament de la peça de publicitat "Mallorca en primer plano". Gravació del seu vuité disc "El matí inventat".

 

Festivals: Festival de Cinema Espanyol (Brussel·les); Ier Festival Folk de Còrdoba; Festival Tradicionarius (Barcelona); Cançons de la Mediterrània (Palma); Isladecanta (Palma); Un món de músiques (Eivissa); Festival de la Mercè (Barcelona)Músicas del mundo (Almeria); Nuevas Músicas (Màlaga); Festival de Guitarra de Hondarribia (Sant Sebastià); Festival Mosaique (Rouffiac, França); Cruïlla de cultures (Mataró, Barcelona); Festival de músicas del mundo (Interparla, Madrid). Festival Folk de Segovia; Festival Jazz de Lugo; Festival Internacional de Titelles de Lleida; Festival Guant (Valls, Tarragona); Festival Internacional de teresetes de Mallorca. Festival de música de Cadaqués.

 

Altres concerts destacats: Sala Luz de Gas (Barcelona); Sala L'Espai (Barcelona); Centro Cervantes de Bremen (Alemanya); Concert de teloners de Susheela Raman a Perpignan; Concerts a Berlín i Luxemburg; Concert al Saló de Cent (Barcelona); Sala Galileo Galilei (Mardrid); Cine Buñuel (Lanzarote); Ier cicle Folk en la villa (Mardrid); La Pedrera (Barcelona); Teatre del Mar (Palma); Auditori de Viladecans; Auditori d'Andorra; Centre Octubre (València); Castell de Bellver (Palma).

 

Fires de música: Mercat de música viva de Vic (Barcelona); Feria Mercartes de Sevilla; Fira de la mediterrània de Manresa (Barcelona). Sea Music (Palma); Fira B (Palma).

bottom of page